top of page

Arenberg Festival !

Ontdek de mysterieuze Donjon Ter Heyden: De Arenbergs bezaten op hun hoogtepunt heel wat gronden en gebouwen. Een bekend eigendom was de donjon met de omliggende site in Rotselaar. Nog nooit gehoord van een 'donjon'? Dan is het tijd voor een rondleiding in de Donjon Ter Heyden! Door de vorm van een Grieks kruis en de constructie op het water spreekt het extra tot de verbeelding. Door de eeuwen heen beleefde de donjon vele avonturen. Kom mee op ontdekking door de turbulente geschiedenis van de toren. Wie waren zijn eigenaars en waarvoor werd hij gebruikt? Beklim de 30 meter hoge toren en onthul mee het mysterie van dit iconische beeld van het Hageland. Afsluiten doen we in de voormalige brouwerij die onder het bezit van de Arenbergs werd opgestart. Een fris streekbiertje maakt de rondleiding compleet! Donjon Ter Heyden Torenhoflaan 67 3110 Rotselaar 3 november 2018 Rondleiding om 14 uur en om 16.30 uur Tickets: € 8 p.p. (rondleiding + toegang tot de toren + streekbiertje) Reserveer je plaats door een email te sturen naar vzwdonjonterheyden@hotmail.com of te bellen naar 0499/ 23 37 38 Bereikbaarheid Met de auto Als je met de auto naar Rotselaar rijdt voor dit avontuur, kan je je auto parkeren op Torenstraat 115 bij de Sportoase. Met de bus De donjon is ook bereikbaar met de bus. Neem lijn 335 en stap af bij halte 'Rotselaar De Toren'.

Recente Posts
Archief

Ope

Tags
bottom of page